Alopecia Androgenetica

Erfelijke kaalheid

Ongeveer 1 op de 3 personen heeft aanleg om kaal te worden. Bij mannen speelt het vanaf de pubertijd. Vrouwen krijgen hier vanaf 5 jaar voor de overgang mee te maken. Ze worden niet helemaal kaal, maar heel dun bovenop het hoofd.

De erfelijke aanleg bepaalt of cellen het enzym 5-alpha-reductase naar binnen laten of niet. Kan dit enzym in de cel komen, dan zet het testosteron om in dihydrotestosteron (DHT). DHT versnelt de stofwisseling in de cel.

Gevolgen voor het haar

Door de DHT wordt de levensduur van het haar korter, de haren worden steeds dunner en uiteindelijk wordt de haarfollikel afgebroken.

Zodra de follikel is afgebroken is nieuwe haargroei niet meer mogelijk en wordt men kaal.

Behandeling

Medicijnen zoals finasteride zijn erop gericht om de DHT in het lichaam te remmen. Het nadeel hiervan is dat deze medicijnen ook meteen het lichaam verontreinigen en er vaak geen controle is of de dosering juist is.

Wij adviseren meestal een DHT remmer in de vorm van een lotion die zijn werkzaamheid in de praktijk heeft bewezen. Deze lotion verlengt de levensduur van het erfelijk bepaalde haar met 2 jaar. Zo kan de kaalheid al snel met 20 jaar vertraagd worden.

Een dergelijke lotion wordt gebruikt vanaf het moment dat de erfelijke aanleg 'actief' wordt. Bij mannen is dit vanaf de pubertijd, bij vrouwen vaak vanaf de menopauze. Een haarwortelanalyse laat zien of deze lotion nodig is en of deze goed werkt.

HairReset voor haarproblemen bij vrouwen HairReset voor haarproblemen bij mannen HairReset - Natuurlijk haarherstel
Voor professionals Contact Vestigingen